duminică, 14 februarie 2010

crazy loop

Bun venit la Wikipedia! Dacă doriţi să contribuiţi vă invităm să vă înregistraţi/autentificaţi.

Crazy Loop

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Salt la: Navigare, căutare
Crazy Loop
CrazyLoop1.jpg
Informaţii generale
Nume naştere Dan Bălan
Data şi locul naşterii 6 februarie 1979
Moldova Chişinău
Gen muzical Pop, Dance, Rock
Ocupaţie muzician
Ani de activitate 2007 - prezent
Case de discuri Mediapro Music
Website Crazy-Loop.com

Crazy Loop este un personaj creat (ca şi un alt ego) de Dan Bălan, fostul membru al formaţiei O-Zone. Personajul a fost introdus în lume o dată cu lansarea single-ului „Crazy Loop (Mm Ma Ma)”. Videoclipul regizat de Marc Klasfeld, a fost filmat în Los Angeles, California şi lansat prin Europa pe 15 octombrie 2007.

Cuprins

[ascunde]

[modifică] Originea

Personajul, Crazy Loop, a fost creat pentru a fi un ego separat, posibil pentru a separa noua muzică influenţată de Euro-dans a lui Dan de înregistrările sale anterioare de gen Rock/Pop, precum „Dragostea din Tei”. Caracterul pare să aibă un stil tipic pentru majoritatea interpreţilor de Euro-dans, exprimând totuşi unicitate şi originalitate..

Websitul Crazy-Loop.com a oferit următoarea informaţie de fundal pentru a defini personajul:

  • A fost născut în Moldova, într-un sat mic numit Trebujeni. Tatăl lui a fost interpret la nunţi, iar mama sa lucra la o fermă. Numele lui adevărat a fost Grigore Armăsaru. La vârsta de 27 de ani a citi într-un ziar că prea-cunoscutul producător Dan Bălan anunţa audiţii pentru viitorul său proiect. „Asta e şansa mea” a gândit Grişa (porecla lui) şi s-a dus în Chişinău, capitala Moldovei. Dan Bălan avea alte planuri, dar după ce l-a văzut pe „nebunul”, avea multe idei noi. „Cum te cheamă?” a întrebat Dan. „Grişa, dar toată lumea îmi spune «nebunul»”. „nebunul (crazy)? Bună poreclă, arăţi nebun.”, a râs Dan. „O să te numească toţi Crazy... Crazy Loop”.

Povestea pare a fi o manipulare a propriei istorii a lui Dan, editată pentru a explica comportamentul sălbatic al noului caracter.

[modifică] Discografie

[modifică] Albume

[modifică] Singles

  • Crazy Loop (Mm Ma Ma)
  • Johanna Shut Up!

[modifică] Topuri

Pentru single-ul Crazy Loop (Mm ma ma)

Top (2007) ↓ Poziţie maximă ↓
Euro Hot 200 87
România Top 100 1
Polonia Top 50 47

[modifică] Vezi şi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu